Bescherm je LP’s met LP hoezen

Een platenspeler is tegenwoordig weer helemaal in en terug van weggeweest. De ervaring die je hebt met het pure geluid en het steeds weer omdraaien van de plaat is onbetaalbaar. Daarnaast heb je een grote albumhoes die een stuk mooier is dan zo'n klein cd hoesje. Bedenk wel dat platen en albumhoezen onderhoud nodig hebben. Als je er niet goed voor zorgt kan dat op de lange termijn voor problemen zorgen. Maak je op je plaat veel krassen door er niet voorzichtig mee om te gaan kan dat de kwaliteit van het geluid aantasten. En die albumhoes wil je wel heel mooi houden, want veel scheuren staat gewoon niet mooi. Voor dat laatste zijn er gelukkig LP buitenhoezen voor verzonnen.

LP’s beschermen

Je hebt LP hoezen die voorkomen dat de buitenkant, dus de hoes, beschadigd raken. Deze hoezen maakt men van Polypropyleen folie. Naast een stukje bescherming zorgt deze folie ook dat je gewoon de platen van de buitenkant kunt waarnemen. Heel makkelijk, omdat deze LP hoezen transparant zijn. Als je bijvoorbeeld de platen koopt kan jij en de klant zien om welke plaat het gaat. Ga je nog een stap verder met LP hoezen kies dan voor hersluitbare LP hoezen. Waarom is dat slim om te doen? Het kan nog wel eens voorkomen dat bij hoezen die dat niet hebben de plaat eruit schuift. Met een hoes die hersluitbaar is heb je dat niet en kan je de plaat helemaal eruit en erin halen. Ze kosten wel wat meer, maar als je netjes op je platen bent is dit een uitstekende keuze.

Welke formaten LP hoezen heb je?

Zoals je misschien wel weet heb je verschillende formaten LP's. Zo zijn er 12 inch platen (voor dubbelalbums), 10 inch platen en 7 inch platen (voor singletjes). Voor al deze formaten zijn hoezen beschikbaar. Overigens vind je deze hoezen in verschillende diktes. Dat is van belang, omdat een dikkere hoes meer bescherming biedt. Je hebt hoesdiktes van 50 microns, 75 microns en 100 microns. Een micron staat gelijk aan 0,02mm. Hoe dikker de micron hoe beter. En zelfs als je voor 100 micron kiest, dan nog zijn de platen van de buitenkant makkelijk te zien.

Jouw LP's in een papieren draagtas

Als je je platen verkoopt wil je wel dat dat op een professionele manier gebeurt. Papieren draagtassen zijn hiervoor ideaal geschikt. Ze zijn stevig en je kan ze tevens bedrukken met een eigen logo. Als je een handeltje begint dan zijn draagtasjes het overwegen waard. 

Geef een reactie