Beter tuinieren deze zomer

Wanneer je een mooie tuin hebt en houdt van tuinieren is de zomer natuurlijk de leukste periode van het jaar. Alles staat in bloei, het is lekker weer en je kunt dagelijks genieten van je tuin. Maar tegelijkertijd is misschien wel een van de minst leuke periodes voor je tuin de lente. Dan kijk je namelijk naar buiten en moet je al heel snel denken aan hoe slecht het eruit ziet door al het winters weer wat over de tuin heen is getrokken. Dit betekent dat er ontzettend veel zwaar werk voor de boeg staat. Toch is het de bedoeling dat je in de lente en zomer van je tuin geniet, niet dat je er constant in aan het werk bent. Daarom bespreken we in dit artikel om hoe je beter en met meer plezier kunt tuinieren deze zomer.

Huur eenmalig een tuinman in

Een tuinman die dagelijks in je tuin werkt is natuurlijk onbetaalbaar en iets wat alleen ontzettend rijke mensen hebben. Maar toch kan het wel heel zinvol zijn om in de lente eenmalig een tuinman in te huren. Deze tuinman kan dan al het zware werk doen dat nodig is na de winter om de tuin weer op orde te brengen. Daarna kun je vol plezier tuinieren en de leukere taken van werken in de tuin doen.

Tuinier samen met je kinderen

Iedere ouder weet hoe belangrijk het is om tijd door te brengen met je kinderen en zo een band met ze op te bouwen. Een van de beste manieren om dit te doen is door samen iets leuks te doen en activiteiten te ondernemen. Tuinieren is een van de leukste opties. Je kunt samen met je kinderen gaan tuinieren en ze zo veel leren over bloemen, de natuur en natuurlijk ook werkethiek. Een hele leuke variant van samen met je kinderen tuinieren is het hebben van een moestuintje. Kinderen houden natuurlijk van zoet fruit zoals aardbijen. Een leuk idee is dus om samen met je kinderen aardbijen te verbouwen en wanneer deze volgroeid zijn kun je ze samen met het hele gezin lekker samen opeten.

Betrek het huis erbij

Niet alleen de tuin maar ook het huis vraagt jaarlijks onderhoudt. Een mooie tuin loopt naadloos over met het huis. Een goede manier om dit te bewerkstelligen is bijvoorbeeld door het aanschaffen van een plantenklimrek en deze tegen het huis te plaatsen. Zo zullen de planten en bloemen letterlijk tegen het huis aangroeien en het huis een natuurlijke uitstraling geven.

Geef een reactie