De verschillende soorten graszaad

Veel mensen hebben een mooi stukje gras in hun tuin liggen. Het is dan ook ideaal als je kleine kinderen hebt. Ze kunnen daar namelijk lekker op spelen. Daarnaast staat het natuurlijk leuk en kleurt het je tuin mooi groen. Maar wist je dat er verschillende soorten grassen bestaan? In dit artikel worden de verschillende soorten dan ook uiteengezet. Daarnaast worden er kort wat tips gegeven over het zaaien van je gazon. Lees dus snel verder als je hier geïnteresseerd in bent.

Soorten graszaden

Graszaad kun je in een winkel kopen, maar je kunt online ook graszaad bestellen bijvoorbeeld bij Moowy.be. Voordat je dit doet, is het handig om te weten dat er verschillende soorten graszaad zijn. Zo bestaat er graszaad voor een sport- en speelgazon. Dit is vooral handig als je je grasmat intensief gebruikt. Het graszaad kiemt namelijk snel en zorgt daardoor voor een mooie en dichte grasmat. Dit type graszaad bestaat eigenlijk uit een mengsel van grove en fijnere grassoorten.

Naast het graszaad dat wel tegen een stootje kan, bestaat er ook graszaad dat goed groeit in de schaduw. Het kan namelijk zijn dat bomen in je tuin veel invloed hebben op de hoeveelheid licht in je tuin. Als dit het geval is, kun je ervoor kiezen om schaduwgras aan te schaffen. Dit is een mengsel van grassoorten met een lage lichtbehoefte. Verder heb je ook nog graszaad voor een sier gazon. Als je graag een mooie grasmat wilt in je tuin, dan is dit iets voor jou. Het is iets minder robuust, maar daardoor wel extra fijn en zacht. Tot slot bestaat er ook nog snelkiemend graszaad. Dit is graszaad dat er voor zorgt dat je snel weer een mooi en vooral vol gazon krijgt. Het is een sterk graszaadmengsel en gaat daardoor jarenlang mee.

Gras zaaien, hoe doe je dat?

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten is de hoeveelheid graszaad die nodig is per m². Als je ervoor kiest je bestaande gazon bij te zaaien, ook wel doorzaaien genoemd, dan kun je 17 gram zaad per vierkante meter aanhouden. Ga je gras opnieuw inzaaien, dan kun je beter wat meer gebruiken. Denk aan het gebruik van 34 gram graszaad per m². Daarnaast moet je letten op de bodemtemperatuur. Deze moet namelijk 10 graden of hoger zijn. Alleen dan krijg je een mooi en vol gazonnetje. Daarom zaaien de meeste mensen hun gazon in het vroege voorjaar, in de zomer of in de herfst.  

Geef een reactie