Een stedentrip Reykjavik of toch Praag? 

Reykjavík is een stad van de cultuur. Culturele museums en oude kerken maken deze stad een cultureel paradijs. Reykjavik ligt in IJsland en dat maakt dat deze stad geen tropische bestemming is. Echter is een stedentrip Reykjavík een prachtige ervaring. Cultuur en een uitstap naar de natuur van IJsland kan allemaal worden gecombineerd in één stedentrip. Praag is een andere ervaring. Een stedentrip Praag staat bekend om het struinen door de stad en zijn historische gebouwen. Wist jij dat Praag tot één van de mooiste steden van Europa behoort?  

Een stedentrip Reykjavik, wat heeft deze stad te bieden?  

Reykjavik is de hoofdstad van IJsland. Een stedentrip Reykjavik is heel divers. Ten eerste is Reykjavík een stad van cultuur. Oude kerken en verschillende musea zorgen ervoor dat cultuur snuiven mogelijk wordt gemaakt. De Hallgrims-kerk, het nationaal museum en het Reykjavik Art Museum zijn de bekendste culturele bezienswaardigheden. Daarnaast is Reykjavik een havenstad. De haven van Reykjavik staat vol gekleurde oude huisjes. Een lekker visje bestellen in één van de restaurants is een ware aanrader. Naast cultuur staat een stedentrip Reykjavik bekend om zijn excursies de natuur in. Zo is het gemakkelijk om vanuit de hoofdstad de Fullfoss waterval te bezoeken, of het Nationaal Park Thingvellir. Deze parken liggen dicht bij de hoofdstad waardoor je deze binnen één dag kan bezoeken. Wil jij je trip uitbreiden met nog meer ongerepte natuur? IJsland heeft geisers en vulkanen. Daarbij is IJsland erg ongerept en is er nog weinig aan het land veranderd. Dit maakt een trip naar IJsland een bijzondere ervaring.  

Praag: één van de mooiste steden van Europa! 

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en is een oude stad wat bekend staat om zijn historie en culturele panden. Praag is vergeleken met andere steden in Europa een vrij goedkope stad. Hierdoor wordt een stedentrip Praag dan ook erg aantrekkelijk. Praag behoort tot de mooiste hoofdsteden van Europa. Dit komt door de historie van de stad. Tijdens een stedentrip Praag is het ontzettend leuk om fietsen te huren en op deze manier de stad te bekijken. De bekende Karelsbrug en de iconische klokkentoren zijn hierbij hoogtepunten van een tocht door de stad. Ook het verplaatsen met de bus is erg populair en kost vrijwel niets. Verder staat Praag bekend om zijn Street Art. Ware kunstwerken zijn op muren te vinden. En niet te vergeten: Praag is een echt bierland. Het drinken van een lokaal biertje mag dan ook niet ontbreken. Ben jij er al uit? Reykjavik of toch Praag? Verdiep je eens in deze twee fantastische steden! 

 

Geef een reactie