Kong

Extra sterke speeltjes voor je huisdier

Als ik zeg KONG, waar denken jullie dan aan? Waarschijnlijk aan de supergrote gorilla KING KONG, die vanuit de Jungle naar Amerika werd gebracht en daar The Empire State Building beklom, met in zijn hand de prachtige blondine waar hij verliefd op was. Het was een enorm gevaarlijk dier met een lieve kant, veel haar en vooral enorme sterke tanden.
Dit lijkt wel een beetje op het dier waar het merk KONG op gebaseerd is, namelijk de geliefde, soms gevaarlijke, soms enorme en soms piepkleine….viervoeter!
Man’s best friend de hond heeft een speciaal plekje in het hart van Kong, een fabrikant die speeltjes maakt van natuurlijk rubber voor honden van alle leeftijden, maten en soorten.

De oorsprong is een lief verhaal. In de jaren zeventig was er een man die net zoals vele anderen een leuke hond had. Het was een speels dier, nieuwsgierig en druk, en het viel de eigenaar van de hond op dat hij vaak beet en met het rubber van zijn auto speelde. Wat opvallend was, was dat het rubber van deze oude auto van natuurlijke stof was gemaakt, en een enorme veerkracht bezat. Als het los kwam kon het lang en onvoorspelbaar alle kanten op stuiteren, iets waar deze hond enorm enthousiast van werd.
Daarop besloot de eigenaar van de hond hondenspeeltjes te maken van dit natuurlijke rubber, en werd het merk Kong geboren. Tegenwoordig staat dit merk bekend om zijn rubberen speeltjes in een soort cone vorm, uitgehold en met een gaatje onderin. Dit ding kun je vullen met snoepjes of hapjes en weggooien. Het stuitert alle kanten op en is onverwoestbaar; de hond is er gek op. Hij zal zelf niet de snoepjes uit het gaatje kunnen halen, maar wel de cone (Classic Kong speeltje) heen en weer kunnen stuiteren tot er iets uitkomt.

Daarnaast heeft Kong zijn productenlijn natuurlijk aangevuld met logische vervolg producten zoals een hondenriem, tennisballen en andere hondenspeeltjes. Maar ook voor katten heeft Kong nu producten uitgebracht zoals kattenkruid en leuke speelhuisjes.
Wat belangrijk is om ook nog te vermelden, is dat Kong zich ook specifiek heeft gericht op honden die houden van knagen, met scherpe tanden en harde kaken, echte meubilair vernietigers. Hiervoor hebben zij een lijn Kong extra sterk bedacht, met dezelfde soort speeltjes maar dan sterker en veerkrachtiger, voor de echte slopers. Train met je hond, speel met je hond, leer hem trucjes en geniet samen.

Geef een antwoord