Is gamen goed voor je? Je leest het hier

Het zal je vast niet ontgaan zijn maar gamen is populairder dan ooit. Iedereen heeft wel eens een potje FIFA gespeeld of een potje Call of Duty. Gamen is populairder dan ooit, vooral onder de jongeren. Het is ‘het nieuwe buitenspelen’ geworden. Daar waar je vroeger mensen op straat ontmoette ontmoet je deze mensen nu eerder online. En dat is iets wat nooit eerder was. Het is namelijk bijzonder om te zien dat juist gamen zorgt voor sociale contacten. Maar hoe goed is gamen eigenlijk voor je? Dat vertellen we je in deze blog. Benieuwd of gamen goed voor je is? Lees dan vooral verder.

Digitale vaardigheden

Er zijn veel verschillende soorten spellen, die allemaal hun specifieke kwaliteiten trainen bij het spelen van deze spellen. Zo stimuleren quizzen de hersenen en zijn sportgames goed voor hand-oogcoördinatie. Het vergroot ook uw kennis van computertechnieken die in deze samenleving steeds belangrijker worden. Daarnaast zijn games ook belangrijk voor inzicht in de ruimte en stimuleren ze creativiteit. Naarmate de games breder worden en er meer mogelijkheden in de games verschijnen, worden je vaardigheden steeds meer op de proef gesteld en zullen zaken als hand-oogcoördinatie zich steeds beter ontwikkelen. Een populair voorbeeld van een game die dit stimuleert, is Nintendo's Braintrainer. Door games te spelen krijgen je hersenen prikkels die het actiever maken, waardoor je je mentale en langetermijngeheugen traint.

Verschillende soorten game consoles

Gamen kan tegenwoordig op allerlei consoles. Denk bijvoorbeeld aan een PlayStation of een Xbox. Maar de meest geavanceerde optie is toch de PC. Bij een PlayStation of Xbox krijg je wat je hebt terwijl je van een PC precies kan maken wat jij nodig hebt. Een game pc samenstellen is daarom ook erg populair onder gamers. Het is belangrijk om te kijken wat je nodig hebt. Dit is afhankelijk van het soort games dat je speelt en wat je er tijdens het gamen bij wilt doen. Wil je bijvoorbeeld ondertussen opnemen of live-streamen? Dan is het belangrijk om te kijken wat voor onderdelen je nodig hebt zodat jouw PC dit ook aankan. Het is daarom handig als je dit zelf kan samenstellen.

Sociale contacten

Tijdens het gamen kan erg gemakkelijk en laagdrempelig nieuwe contacten opdoen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld nieuwe mensen leren kennen. Gamen is vaak ook direct internationaal, hierdoor zal je ook gemakkelijker en sneller verschillende mensen kunnen ontmoeten uit een ander land. Hierdoor leer je ook weer nieuwe culturen en landen kennen.

Geef een reactie