Kerstcadeau ideeën voor kinderen

Het is alweer midden december en dat betekent dat kerst al om de hoek ligt. Misschien heb je net wel sinterklaas gevierd en ben je helemaal radeloos omdat je nu ook nog kerstcadeaus moet verzinnen. Ben je net blij dat je leuke sinterklaascadeaus hebt kunnen bedenken voor je kinderen en dan komt kerst er alweer bijna aan. Voor echt kleine kinderen kan je het best praktische dingen kopen of erg simpel speelgoed. Het klinkt misschien niet even aardig maar op jonge leeftijd hebben kleine kinderen nog niet door wat sinterklaas en/of kerst inhoudt. Als je kinderen wat ouder worden en wel door hebben wat kerst etc. betekent kan je wel wat creatiever worden met cadeaus. Hier geef ik wat tips voor verschillende leeftijden.

Kinderen van 3 t/m 6

Kinderen die in de levensfase van 3 jaar tot en met 6 jaar zitten zijn nog best lastig om leuke cadeautjes voor te verzinnen. Vanaf vier jaar gaan de meeste kinderen natuurlijk naar school. Het is dan een leuk idee om hun alvast voor te bereiden op die schoolperiode. Dat kan soms best heftig zijn voor je kinderen dus een voorbereiding is altijd goed. Begin bijvoorbeeld met wat leesboekjes met simpele woorden. Dan kan je ook voor een boekje gaan met kleine, simpele sommen. Zo leren ze al een beetje om te gaan met cijfers en sommen. Natuurlijk is het altijd leuk om kinderen speelgoed te geven. Hierbij kan je ook opletten dat het speelgoed is waar je kinderen ook gelijk wat van kunnen leren.

Kinderen van 7 t/m 11

Voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar is het weer een heel ander verhaal. Hierbij zijn ze al veel verder in hun ontwikkeling en zijn ze ook al een stuk verder op school. Kies hierbij voor een paar kinderleesboeken die ze ook gelijk kunnen gebruiken op school. Kleurboeken met wat moeilijkere tekeningen vallen ook altijd goed. In deze leeftijdscategorie kan je ook al wat buitenspeelgoed geven. Van een mooie step tot een coole voetbal.

Kinderen van 12 t/m 16

In deze levensfase vinden de meeste kinderen echt niet alles meer even leuk. Ze worden wat kieskeuriger en daar moet jij je als ouder wel op aanpassen natuurlijk. Kinderen gaan ook wat meer van elektronica gebruik maken. Misschien is een eerste mobieltje wel een leuk cadeautje op deze leeftijd. Ook kan je een Game PC geven. Met wat leuke spelletjes erbij en je kind is gegarandeerd blij ermee. Als je maar wel op let dat je kind niet de hele kerst achter zijn game PC zit…

Geef een reactie