gipsplaat

Kinderen? Kies geluiddichte gipsplaten in huis

Ben je je huis aan het verbouwen en heb je behoefte om een grote kamer op te delen in een kleinere ruimte? Dat kan gemakkelijk met een gipsmuur met gipsplaat. Dit super sterke geluidsdichte wandje zet je snel op, en kan je ook snel weer neerhalen. Je hoeft niet meer een huis te nemen zoals hij is; deel het lekker naar hartenwens in.

Mijn beste vriendin heeft onlangs een baby erbij gekregen, naast haar twee kindjes van tien en twaalf. Deze kinderen waren al oud genoeg dat ze geen kamer meer konden of wilden delen, en natuurlijk had mijn beste vriendin zelf ook een slaapkamer nodig met haar man. Toen ze zwanger was van de derde, keken ze eens kritisch naar hun huis. Ze woonden er nog niet lang; nauwelijks twee jaar dus het zou zonde zijn weer dit huis dat ze net helemaal hadden ingericht weer te verlaten. Daarnaast is de huizenmarkt ook niet heel stabiel, en de kinderen hadden net vrienden en een eigen leven opgebouwd hier in de buurt.
Daarom bekeken ze eens de opties om het huis anders in te delen. De grote woonkamer van veertig vierkante meter betrok een bank, grote televisie, en een luxe eettafel met wel tien stoelen. Deze gebruikten ze in hun gezin van toen vier natuurlijk niet dagelijks, het was meer voor feestjes en luxe etentjes. De rest van de tafel stond vaak vol potjes, bloemen, agenda’s en andere dingen.
Ze besloten de grote woonkamer te verkleinen door middel van een gipswand. Daarna kochten ze een kleinere eettafel met plek voor zes, zodat het toch nog een ruime woonkamer leek. Het gipsmuurtje werd met gipsplaten gebouwd zodat het geluiddicht was, en de oudste zoon met het drumstel trok erin. Zijn zus nam zijn oude en iets grotere kamer, en haar oude kamertje werd ingericht als babykamer.

Wat ook fijn is om te weten is dat gipsplaten ook voor het plafond gebruikt kunnen worden, brandwerend zijn en makkelijk te onderhouden. Dit allemaal náást dat ze ook geluiddicht werken! Wat wil je nog meer?
In een gezin met jonge drukke en luidruchtige kinderen is dit een uitkomst, zeker met een krijsende baby die nachtenlang iedereen wakker huilt. Wil jij je huis ook anders indelen, is er nog een kindje op komst of wil je een werkkamer/kantoor of kast erbij bouwen? Denk dan aan ons.

Geef een antwoord