Meer informatie over de traplift

Heb jij er moeite mee om de trap op te komen? Geen nood, want je kunt dan altijd kiezen voor de aanschaf van een traplift of een 2e hands personenlift. Met een lift kun je zonder enige inspanning toch naar boven en naar beneden komen en dat op geheel veilige wijze. Zeker als je te maken hebt met (tijdelijke) fysieke ongemakken kan een traplift een ideaal hulpmiddel zijn. De traplift prijs? Die valt reuze mee. Zeker als je een 2e hands personenlift aanschaft. En ook die zijn nog steeds van prima kwaliteit. 

Handig hulpmiddel als je niet zelf naar boven en beneden kunt lopen

Een traplift is een handig hulpmiddel wanneer je niet zelfstandig  meer naar boven en beneden kunt lopen. Kies je voor een traplift, dan krijg je de beschikking over een stoel met rails. Deze stoel wordt ofwel aan de binnen- of de buitenkant geplaatst en de stoel die je krijgt wordt aangedreven door een motor. De stoel verplaatst zich vervolgens naar boven en beneden via een rails.  Wanneer we het hebben over een traplift, dan doelen we op een lift die geschikt is voor één persoon. De lift maakt dat je altijd op geheel veilige wijze naar boven en naar beneden komt. Er is voor elke trap wel een geschikte traplift beschikbaar. Het doet er dus niet toe of er sprake is van een rechte trap of een trap die één of meerdere bochten heeft.

Ook als je te maken hebt met overgewicht of gebonden bent aan een rolstoel

Ben jij niet in staat om zelf nog naar boven en beneden te lopen? Dan kan een traplift dé oplossing zijn. Je hebt de standaard lift, aan de andere kant heb je ook liften die speciaal geschikt zijn voor mensen die te kampen hebben met blindheid, die overgewicht hebben of die gebonden zijn aan het gebruik van een rolstoel. Er kan in dat geval altijd maatwerk geleverd worden.  Wat wel noodzakelijk is, is dat je beschikt over een solide trap met een minimale breedte van zeventig centimeter. De trap dient solide te zijn, omdat de lift aan de trap geplaatst wordt en dus niet aan de muur. 

Lift kan altijd opnieuw op maat gemaakt worden

Een goede traplift kun je prima hergebruiken. Heeft iemand tijdelijk een lift gebruikt en is die lift overbodig geworden? Dan zou die lift prima bij jou thuis geplaatst kunnen worden. De lift kan namelijk gewoon opnieuw op maat worden gemaakt en kan zo voor jou de perfecte oplossing bieden. Dat scheelt je ook nog eens heel aanzienlijk in de prijs. 

Geef een antwoord