Succesvol een eigen E-commerce bedrijf

De E-commerce markt is al jaren gigantisch gegroeid en het afgelopen jaar was misschien wel het jaar met de grootste groei. Door de wereldwijde pandemie hebben we natuurlijk allemaal minder gekocht in winkels en meer online besteld. Voor beginnende ondernemers liggen er dan ook ontzettend veel kansen in de E-commerce wereld. Maar het is ook een industrie met heel veel concurrentie. Daarom bespreken we in dit artikel een aantal tips voor een succesvolle webshop.

Profileer je klant

Marketing is een van de allerbelangrijkste aspecten van elk bedrijf en natuurlijk is dit dubbel waar voor online webwinkels. Om de marketing goed aan te pakken wil je dus eerst je ideale klant profileren. Hoe beter je weet wie je producten koopt, wat hun wensen en behoeften zijn en waar je ze kunt bereiken, hoe beter je de marketing hier op kunt afstemmen. Schets daarom eerst een profiel van je ideale klant en ga daarna onderzoeken waar deze klant te vinden is.

Digitaal of fysiek

Je kunt op je webwinkel zowel digitale producten verkopen als fysieke goederen leveren. Digitale producten verkopen is natuurlijk gemakkelijker dan fysieke goederen aangezien hier een leveringsstructuur bij komt kijken. Wanneer je net begint met je webwinkel dan is het nog prima mogelijk om de levering zelf te regelen. Je kunt dan verpakkingsmateriaal en een luchtkussenmachine aanschaffen en de pakketjes gewoon zelf verzenden. Het belangrijkst is dat je wel let op de winstmarges.

Betalingsmethoden

De conversie op je webwinkel, ofwel hoeveel klanten die de winkel bezoeken ook echt iets kopen, hangt van vele factoren af. De juiste marketing, de gebruiksvriendelijkheid van de website, enzovoort. Maar ook hangt het af van de beschikbare betalingsmethoden. Zeker de jongere generatie heeft niet altijd al een creditcard. Het is dus verstandig om zoveel mogelijk betalingsmethoden te integreren in je website.

Beheer

Alhoewel het mogelijk is om de website te laten bouwen, zou dit een eenmalige kostenpost moeten zijn. Je wilt niet continue voor websitebeheer betalen. Daarom raden we aan een websitebuilder en/of platform te gebruiken waar je goed zelf mee uit de voeten kunt. Op deze manier voorkom je een hoop onverwachte kosten.

Administratie

Wanneer je een onderneming begint of als zzp’er aan de slag gaat dan is het belangrijk dat je de administratie goed bijhoudt. Dit is niet het leukste werk maar wel belangrijk wanneer je belasting moet betalen. Op deze manier voorkom je onverwachte tegenslagen. Zet dus ook altijd een stuk van je winst apart voor het betalen van belasting.

Geef een reactie