Veegmachine

Gemakkelijk bladeren opvegen met een veegmachine

Herfst is mijn favoriete seizoen. Ik houd van de kleuren van de bladeren, de aangename temperatuur (niet te warm) en de heerlijke geuren die je overal in de natuur ruikt. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het seizoen. Het regent veel, en alle bomen en struiken verliezen hun bladeren. Dit laatste is op zich niet zo’n groot probleem, maar wel als je een groot erf hebt zoals ik. Ik houd mijn erf graag netjes, maar in de herfst lijkt het wel alsof ik elke dag moet vegen! Daar wordt niemand blij van natuurlijk. Daarom schrijf ik deze blog over hoe je dit probleem kunt aanpakken. Veel leesplezier!

Niet langer buurtkinderen die voor me vegen

Een tijdlang had ik een gezin naast me wonen met een paar jongere kinderen! Deze kinderen spelen heel graag buiten, maar zelf hadden ze een huis redelijk dicht aan de weg! Dat was te gevaarlijk, en daarom hadden de ouders gevraagd of ze op mijn erf mochten spelen als ik niet thuis was. Dit vond ik natuurlijk geen probleem, dus de kids konden lekker voetballen etc op mijn erf. Op een gegeven moment moesten de oudste twee een baantje gaan zoeken zodat ze wat konden verdienen. Ze klopten bij mij aan of ze mijn auto mochten wassen. Natuurlijk, maar dat levert geen constant inkomen op in de regenseizoenen. Daarom had ik als alternatief aangeboden dat ze mijn erf mochten vegen in de herfst. Zo konden ze dan lekker op een schoon erf spelen, en ze hielden er nog geld aan over ook! Inmiddels is dat gezin verhuist, en heb ik dus geen hulpjes meer met het vegen. Daarom moest er een andere oplossing komen.

Een veegmachine die het zware werk overneemt

Een vriendin van me tipte dat een veegmachine net zo goed het werk over kan nemen wat anders een paar kinderen en ikzelf deden. Zo was ik niet zoveel tijd en moeite kwijt aan het vegen van mijn erf. Een veegmachine is een geautomatiseerde borstel die heel gemakkelijk te besturen is. Hiermee veeg je veel sneller dan met een handbezem.

Wat voor soorten er zijn en waar je die koopt

Een veegmachine komt in verschillende soorten. Als eerste heb je een machine voor binnen. Deze was echter niet voor mij geschikt. Ook is er dan een handveegmachine. Die worden aangedreven door duwkracht. Een stel borstels veegt dan de bladeren op in een afvalbak. Ook is er een benzine machine voor de echte grote gebieden. Deze stuwt zichzelf vooruit, dus die hoef je alleen nog maar in de juiste richting te sturen.

Ik ben uiteindelijk voor de handveegmachine gegaan, omdat die de klus klaart en het minste onderhoud nodig heeft vergeleken met de benzine veegmachine. Je scoort een veegmachine in een landbouwwinkel. En met zo’n machine houd ik ook nog een kleine work-out over aan het vegen van mijn erf!

Geef een reactie