contract

Vergeet deze vragen tijdens een sollicitatie niet

Als u net een nieuw job heeft kan het moeilijk zijn om bepaalde dingen duidelijk te krijgen. Uiteraard kunt u tijdens de sollicitatie een hoop vragen stellen, maar in de meeste gevallen gebeurt dat niet meteen. Toch is het wel handig as u van tevoren weet welke dingen u nog wil weten. Wij hebben een paar dingen voor u op een rij gezet die u wellicht zou kunnen vragen of onderzoeken om meer duidelijkheid te krijgen. Zo bent u altijd goed voorbereid als ge eenmaal begint met werken. Wilt u weten welke dingen u moet weten om voorbereid te zijn? Lees dan vooral snel verder

Wat is de dresscode?

Het zou een grote schande zijn als u niet weet hoe de organisatie verwacht dat u zich kleed. Als mannen daar in pakken lopen en vrouwen in nette jurkjes en rokken, is een spijkerbroek geen goed idee. Als u tijdens de sollicitatie niet goed heeft kunnen kijken naar de kleding die de werknemers droegen is een onderzoekje niet overbodig. Het is belangrijk om te weten welke items in uw kledingkast beter niet naar de nieuwe job gedragen kunnen worden en welke wel. Het kan ook zo zijn dat mannen niet in pakken komen werken en vrouwen ook gewoon hun spijkerbroek dragen. In dat geval gaat het om een informele sfeer waarbij veel kan. Let er wel op dat u er representatief blijft uitzien.

Welk bedrag ga ik verdienen?

In veel gevallen komt het wel aan bod in het sollicitatie gesprek. Bij een enkeling blijft de vraag over het aantal euro’s dat op de bankrekening zal verschijnen onduidelijk. Het kan ietwat ongemakkelijk voor u zijn om hierover te vragen, maar het is wel echt important om te weten wat u zal verdienen. Aarzel daarom niet en vraag het. Ook als u tijdens de sollicitatie niet over het onderwerp bent begonnen kan dat kort erna nog via een mail of een belletje. Zo weet u toch wat u gaat verdienen met de job en kunt u op een bepaald maandbedrag rekenen. Neem daarbij ook de mogelijkheden voor reiskostenvergoeding.

Moet ik eten meenemen?

In sommige organisaties is het wat lunch en tussendoortjes allemaal goed geregeld. Voor een kleine bijdrage per maand kunt u dan lekker mee eten van de lunch die voor het hele bedrijf wordt georganiseerd. Dit is ook een onderwerp waar u zeker iets over mag vragen. Veel mensen vergeten deze dingen op tafel te leggen tijdens een sollicitatie en anderen durven de vraag niet te stellen. Schrijf de vragen als u binnenkort een sollicitatie hebt op en stel ze!

Geef een antwoord