Verschillende soorten LED

LED-verlichting is een milieuvriendelijkere van vormverlichting, ten opzichte van bijvoorbeeld de gloei- of halogeenlamp. Naast milieuvriendelijkheid en een energiebesparend vermogen zijn er ook nog eens heel veel verschillende soorten LED-verlichting. In deze blog ga ik het hebben over verschillende soorten LED-lampen en de verschillende gebruiksdoeleinden ervan.

LED spots

LED spots komen in alle maten en gewichten. LED spots kun je bijvoorbeeld gebruiken in het plafond, maar worden daarnaast ook vaak ingezet als verlichting in een pad in de tuin. LED spots kun je dus in vele soorten ruimtes gebruiken en inzetten als ideale sfeermaker. 

LED downlight

Led downlight kopen veel mensen voor verschillende ruimtes. Het zijn compacte inbouwarmaturen die in het plafond geplaatst kunnen worden. De unieke eigenschap aan dit soort lampen is de mogelijkheid tot het dimmen van de lichtintensiteit. Je kunt de lampen door de inbouwhoogte van 2,5 cm en dimbaarheid in vele soorten ruimtes gebruiken. 

LED strips

De naam zegt het eigenlijk al, LED strips zijn flexibele strips met ledverlichting. De strips kunnen worden ingezet voor het verlichten van een kast, keuken, etalage of gewoon als sfeerverlichting in een ruimte. Er bestaan zelfs waterdichte varianten die gebruikt kunnen worden voor het verlichten van de tuin. LED strips zijn er ook nog eens in heel veel verschillende soorten kleuren beschikbaar. 

LED bouwlampen

Voor de echte klussers onder ons bestaan er energiebesparende bouwlampen van LED. De lampen zijn zeer geschikt voor het verlichten van grote ruimtes, gebouwen en andere grote objecten. De lampen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik door de waterdichte eigenschappen. 

LED kweeklampen

Kweeklampen van LED worden gebruikt voor het verlichten van stekjes en bijvoorbeeld moestuinen. Door de samenstelling van led in de kweeklampen groeien de stekken en plantjes sneller. LED kweeklampen zijn, net zoals alle lampen van LED, energiezuinig. 

LED TL-lampen 

Voor het vervangen van de oude TL-lampen bestaan het LED TL-lampen. Deze zijn zowel in dikke als dunne variant verkrijgbaar en kunnen worden aangebracht in de klassieke armaturen van TL-buislampen. 

LED zaklampen

Ook zaklampen zijn verkrijgbaar met een LED lamp. Ze geven over het algemeen vrij veel licht en gaan lang mee. De zaklampen zijn over het algemeen wel wat duurder, maar wel oplaadbaar, dus geen gedoe meer met batterijen. De kosten voor batterijen kunnen dan weer worden afgetrokken van de iets duurdere prijs. 

Er zijn dus heel veel verschillende soorten LED lampen met allemaal specifieke eigenschappen en gebruiksdoeleinden. Binnen, buiten, in het dak of in de vloer.  Naast energiebesparend is LED ook nog eens goed voor het milieu en gaat één lamp jaren mee. 

Geef een reactie