Wat kun je met cryptomunten doen?

Cryptomunten worden steeds populairder in Nederland, maar ook in de rest van de wereld. Dit heeft ermee te maken dat veel mensen het prettig vinden om hun geld zelf in beheer te hebben, zonder tussenkomst en toezicht van een bank of de overheid. Daarnaast is het vrij makkelijk om hiermee geld over te maken en dat is voornamelijk zeer handig als je geld wilt overmaken naar het buitenland. Als je dit via je Nederlandse bankrekening doet, kost het erg veel geld en kan het ook dagen tot weken duren voordat de ontvanger in het buitenland het bedrag ontvangt. Bij cryptomunten is dit anders, want je betaalt een zeer lage ‘fee’ en het bedrag staat binnen enkele seconden op de rekening. Cryptomunten kun je voor verschillende doeleinden gebruiken, maar wat voor doeleinden zijn dit? Je vindt daar meer informatie over in dit artikel. 

 

Online aankopen 

Veel mensen denken dat cryptomunten zijn uitgevonden om snel rijk te worden. Het klopt inderdaad dat er mensen zijn die in een korte termijn zeer rijk zijn geworden, maar dit gebeurt tegenwoordig zelden en is niet de reden waarom cryptomunten ontwikkeld zijn. Het hele idee achter een cryptomunt, is een op zichzelf staand internationaal financieel systeem. Dit houdt in dat de ontwikkelaars achter cryptomunten de banken en overheden buitenspel willen zetten. Zoals je met een Nederlandse bankrekening online aankopen kan doen, kan dat ook met steeds meer cryptomunten. Helaas accepteren niet alle webwinkels cryptomunten en dat heeft ermee te maken dat cryptomunten zeer snel stijgen en dalen. Eén van de grootste bedrijven ter wereld, Tesla, heeft het een tijdje mogelijk gemaakt om een Tesla te kunnen kopen met Bitcoins, maar hier zijn ze mee gestopt. 

 

Beleggen of handelen 

Dat cryptomunten erg snel kunnen stijgen of dalen, heeft er grotendeels mee te maken dat er enorme bedragen, tientallen miljarden, dagelijks verschoven worden door verschillende cryptomunten. De waarde van een cryptomunt is in veel gevallen afhankelijk van de marktwaarde en de schaarste van een cryptomunt. Je kunt je dus wel voorstellen dat als er tientallen miljarden uit een cryptomunt worden gehaald dat de waarde van een cryptomunt aanzienlijk kan afnemen. Dit komt veel voor bij grote cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum, maar bij cryptomunten zoals Ripple en Cardano zie je dit zelden. De miljarden die dagelijks in de cryptomarkt worden gepompt, zijn grotendeels beleggingen of worden gebruikt voor het verhandelen van verschillende cryptomunten. Wil je gaan handelen in cryptomunten? Dan is het van groot belang dat je altijd weet wat je aan het doen bent. De cryptomarkt is niet te voorspellen en zeker niet stabiel. 

Geef een antwoord